سه شنبه ۲۷ شهریور ۰۳

هدف متدولوژی استارتاپ ناب چیست؟

متدولوژی استارتاپ ناب بر توسعه محصول و خدمات کسب‌وکار در مدت زمان کوتاه تمرکز می‌کند. در واقع بنیان‌گذاران انواع استارتاپ با توجه به دریافت بازخوردهای مشتریان به توسعه محصول و خدمات خود در گذر زمان می‌پردازند. از این رو محصول و خدمات خود را در نسخه MVP (Minimum Viable Product) و فقط برای زیرمجموعه کوچکی از مشتریان بازار ارائه می‌دهند و بازخورد دریافت می‌کنند. 

بر این اساس هدف متدولوژی استارتاپ ناب، دوری از روش‌های سنتی و بیهوده قدیمی می‌باشد که زمان کارآفرینان را تلف کرده و حتی ممکن است که به شکست آن نیز منتهی شود. در واقع استارتاپ ها می‌توانند با استفاده از رویکرد ناب بدون نیاز به تولید محصول و ارائه خدمات کامل و بی‌نقص و حتی بدون نیاز به بودجه و سرمایه زیاد به موفقیت و رشد برسند.

از این رو استارتاپ ها باید برای کسب موفقیت و رشد خود بر روی دریافت بازخورد از مشتریان اولیه خود تمرکز کنند. چرا که این بازخورد مشتریان درباره محصول و خدمت اولیه به صاحبان و بنیانگذاران استارتاپ کمک می‌کند تا تغییرات بهینه‌ای را در محصولات خود ایجاد کرده و با تکرار و آزمایش این روند، محصول و خدمات نهایی را کامل کرده و بهبود دهند.
 
MVP
 
 
در واقع انجام چنین کاری به استارتاپ ها کمک می‌کند تا محصولات و خدمات خود را مطابق با نیاز و خواسته‌های مشتریان هدف بهبود ببخشند و در نهایت یک محصول و خدمت کامل و بی‌نقص را از منظر مشتریان به بازار ارائه دهند. از این رو بهره گرفتن از رویکرد ناب باعث می‌شود که شما به ارائه محصول و خدمات با ویژگی‌هایی که مورد نظر مشتریان نمی‌باشد نیز اقدام نمایید که این امر هم باعث جلوگیری از اتلاف منابع شما خواهد شد و هم به پیشرفت و رشد استارتاپ شما کمک بسزایی می‌کند.

منبع: پیشگامان

تفاوت کسب و کارهای کوچک با استارتاپ چیست؟

 

با دانستن این که استارتاپ چیست، احتمالا تا حدودی بتوانید جواب این سوال را حدس بزنید. همانطور که گفتیم، استارت آپ‌ها ویژگی‌های متمایزکننده‌ای نسبت به سایر کسب و کارها دارند. به طور مثال یک کسب و کار کوچک ممکن است مثل یک استارتاپ با یک سرمایه اولیه اندک شروع به کار کند، اما اهداف آنها به طور کل با یکدیگر متفاوت است.

یک کسب و کار کوچک احتمالا تنها با هدف سوددهی و تجارت آغاز می‌شود، اما هدف از راه اندازی یک استارت آپ، ارائه راه حل برای یک مشکل و رشد و توسعه سریع است. به طوری کلی نمی‌توان برای کسب و کارها اندازه مشخصی را متصور شد؛ با این حال شاید بتوان اندازه گفت کسب و کارهای کوچک، قابل تشخیص بیشتری است. اما استارتاپ‌ها از این نظر، اندازه و محدوده واضحی ندارند.

تفاوت کسب و کارهای کوچک با استارتاپ چیست

کسب و کارهای کوچک در مدت زمانی نسبتا کوتاه، شروع به سوددهی می‌کنند. درحالی که یک استارتاپ ممکن است تا مدت‌ها به سود نرسد و حتا ممکن است تا زمان رسید به سود، ضررده باشد. وجود یک مدل کاری و مدل درآمدی، یکی دیگر از ویژگی‌های کسب و کارهای کوچک است که درباره استارتاپ قابل تعمیم نیست.

استارتاپ درواقع ایده اولیه یک کسب و کار است که اگر به مرحله تجاری برسد، در آینده ممکن است به یک کسب و کار بزرگ یا کوچک تبدیل شود. یک کسب و کار کوچک به طور معمول قدم‌های اولیه خود را با اطمینان و به آهستگی می‌پیماید، و درکل روند رشد آن آهسته و پیوسته است. اما با راه اندازی یک استارتاپ شما وارد یک فضای پر از ابهام و ریسک می‌شوید. با این تفاوت که اگر مراحل آن به درستی طی شود، با سرعتی فوق العاده رو به جلو شتاب گرفته و حرکت خواهید کرد.

درمورد یک استارتاپ، این احتمال وجود دارد که مدل کاری و درآمدی در طول زمان و فرایند طی شدن مراحل تغییر کرده، و به روزرسانی شود. چرا که این مدل‌ها، در ابتدای کار بدون داشتن اطلاعات کافی، و بر مبنای حدسیات بنیانگذار آن طرح می‌شوند. پر ابهام بودن فضای یک استارتاپ باعث شده است تا بیشتر سرمایه گذاران آن، سرمایه گذاران ریسک پذیر باشند.

مقالات دیگر پیشگامان